Inställningar för e-post

Uppläggning av fler e-postkonton:

Outlook express, MS Outlook
  1. Starta Outlook.
  2. Gå in under "verktyg" och klicka på "Konton".
  3. Klicka på "Lägg till" och "E-post".
  4. Skriv in ditt namn, klicka på "Nästa".
  5. Skriv in din e-postadress, klicka på "Nästa".
  6. Skriv in ingående(POP3) och utgående(SMTP) e-postserver, klicka på "Nästa".
  7. Skriv in hela e-postadressen som kontonamn, ex. "test@vilhelmina.ac",
    Skriv in ditt lösenord, klicka på "Nästa".
  8. Klicka på "Slutför".
  9. Klicka på fliken "e-post".
  10. Markera kontot som ni skapade nu, klicka på "Egenskaper".
  11. Klicka på fliken "Servrar".
  12. Markera med en "bock" i rutan vid "Servern kräver autentisering", klicka på "OK".
  13. Klicka på "Stäng".
Outlook express, MS Outlook (nyare versioner)
  1. Starta Outlook.
  2. Gå in under "verktyg" och klicka på "E-postkonton".
  3. Välj "Lägg till ett nytt e-postkonto", klicka på "Nästa".
  4. Välj POP3, klicka på "Nästa".
  5. Fyll i:
    1. Ditt namn.
    2. Din e-postadress.
    3. Ditt användarnamn (det är hela e-postadressen , ex. "test@vilhelmina.ac").
    4. Ditt lösenord.
    5. Inkommande e-postserver (POP3).
    6. Utgående e-postserver (SMTP).
    Klicka på "Fler inställningar".
  6. Klicka på fliken "Utgående server".
  7. Markera med en "bock" vid "Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering".
    Använd samma inställningar som för inkommande server, klicka på "OK".
  8. Klicka på "Nästa".
  9. Klicka på "Slutför".
Mozilla Thunderbird
  1. Starta programet "Mozilla Thunderbird".
  2. Gå in på "Verktyg" klicka på "Kontoinställningar".
  3. Klicka på "Lägg till konto".
  4. Välj "Konto för e-post", klicka på "Nästa".
  5. Skriv in ditt "Namn" och din "e-postadress", klicka på "Nästa".
  6. Skriv servernamnet för "Server för inkommande e-post (POP3)", klicka på "Nästa".
  7. Fyll i ditt användarnamn,
    OBS! i Thunderbird är det bara det som står före "@", klicka på "Nästa".
  8. Ange ett kontonamn (Namnet är valfritt), klicka på "Nästa".
  9. Klick på "Slutför".
  10. Markera "Server för utgående e-post", Klicka på "Lägg till".
  11. Ange en beskrivning (valfritt namn).
  12. Skriv in adressen för den utgående servern (SMTP).
  13. Sätt en bock i rutan vid "Använd namn och lösenord" och ange erat användarnamn.
    OBS! i Thunderbird är det bara det som står före "@".
  14. Markera "Nej" under "Använd säker förbindelse", klicka på "OK"
  15. Markera det e-postkonto som ni skapade nu
    och välj rätt server vid "Utgående server (SMTP)", klicka på "OK".