Inställningar för e-post

Om det är första e-postkontot som läggs upp:

Outlook express, MS Outlook
  1. Starta Outlook, guiden "Internetslutning" startar automatiskt.
  2. Skriv in ditt namn, klicka på "Nästa".
  3. Skriv in din e-postadress, klicka på "Nästa".
  4. Skriv in ingående(POP3) och utgående(SMTP) e-postserver, klicka på "Nästa".
  5. Skriv in hela e-postadressen som kontonamn, ex. "test@vilhelmina.ac",
    Skriv in ditt lösenord, klicka på "Nästa".
  6. Klicka på "Slutför".
  7. Gå in under menyn "Verktyg", klicka på "Konton".
  8. Klicka på fliken "e-post".
  9. Markera ditt konto, klicka på "Egenskaper".
  10. Klicka på fliken "Servrar".
  11. Markera med en "bock" i rutan vid "Servern kräver autentisering", klicka på "OK".
  12. Klicka på "Stäng".
Outlook express, MS Outlook (nyare versioner)
  1. Starta Outlook.
  2. En guide startar, klicka på "Nästa".
  3. Välj skapa e-postkonto, klicka på "Nästa".
  4. Välj POP3, klicka på "Nästa".
  5. Fyll i:
    1. Ditt namn.
    2. Din e-postadress.
    3. Ditt användarnamn (det är hela e-postadressen , ex. "test@vilhelmina.ac")
    4. Ditt lösenord
    5. Inkommande e-postserver (POP3).
    6. Utgående e-postserver (SMTP).
    Klicka på "Fler inställningar".
  6. Klicka på fliken "Utgående server".
  7. Markera med en "bock" vid "Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering".
    Använd samma inställningar som för inkommande server, klicka på "OK".
  8. Klicka på "Nästa".
  9. Klicka på "Slutför".
Mozilla Thunderbird
  1. Starta Mozilla Thunderbird.
  2. Välj "Konto för e-post", klicka på "Nästa".
  3. Skriv in ditt Namn och din e-postadress, klicka på "Nästa".
  4. Skriv servernamnet för "Server för inkommande e-post (POP3)" och
    "Server för utgående e-post (SMTP)", klicka på "Nästa".
  5. Fyll i ditt användarnamn,
    OBS! i Thunderbird är det bara det som står före "@", klicka på "Nästa".
  6. Ange ett kontonamn (Namnet är valfritt), klicka på "Nästa".
  7. Klick på "Slutför".
  8. Gå in på "Verktyg" klicka på "Kontoinställningar".
  9. Markera "Server för utgående e-post".
    Har ni flera utgående servrar, markera den ni vill ändra. Klicka på "Redigera".
  10. Sätt en bock i rutan vid "Använd namn och lösenord" och ange erat användarnamn.
    OBS! i Thunderbird är det bara det som står före "@", klicka på "OK".
  11. Klicka "OK" tills ni är tillbaka i Thunderbird.